Gençlerimiz uyanık olmak zorundadır”

 Gençlerimiz uyanık olmak zorundadır”

(DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 19 Mayıs tüm umutların tükenmeye başladığı günlerde ya istiklal ya ölüm” diyerek, İstiklal mücadelemizin başladığı gündür.``





Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

Gençlerimiz uyanık olmak zorundadır”

Bugün kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ı unutturmak isteyen sefil zihniyet karşısında, yeniden 19 Mayıs ruhuyla karşı durma günüdür. Buradan; yanlış hesap yapanlara, temel değerlerimizle oynayanlara, din ve vicdan tüccarlığı yapanlara, sahte demokratlara, gençliğe kin ve nefret aşılayanlara sesleniyorum; gücünüz bu inançlı gençliğin elinden ortak mazimizi, birlik ve beraberliğimizi alamayacaktır.”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Gençlerimiz uyanık olmak zorundadır” dedi.



DP Lideri Gültekin Uysal, 19 Mayıs mesajında şu görüşlere yer verdi:
Bugün; Mustafa Kemal'in Samsun'da kurtuluş meşalesini yaktığı günün 93. Yıldönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum.

Bugün; Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başladığı gündür.

Bugün; tüm umutların tükenmeye başladığı günlerde ya istiklal ya ölüm” diyerek, İstiklal mücadelemizin başladığı gündür.

Bugün; milletin ayağa kalktığı, emperyalizme posta koyduğu gündür.
Bugün; yeniden doğan Türk Devleti'nin kuruluşunda ilk harcın atıldığı gündür.

Ve maalesef bugün, büyük milletimizin ve gençliğin yakın tarihiyle bağlarının koparılması için alçakça tezgahların hazırlandığı acılı bir gündür.
Ne yazık ki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı, ateş çemberinden atlama, jimnastik hareketlerinin yapıldığı bir gün gibi anlayıp niteleyen ve ‘buna ne gerek var' diyen nasipsizlerin söz sahibi olduğu bir gündür.
Gençlerimize hür ve bağımsız bir millet olmanın gururu ve şuurunu unutturmak isteyen zihniyetin azgınlaştığı günümüzde, tüm gençlerimizin uyanık olması gerekmektedir.

Hiçbir kimsenin gücü Atatürk'le ve
kurtuluş savaşıyla bağımızı koparmaya yetmeyecektir.”

Bugün kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ı unutturmak isteyen sefil zihniyet karşısında yeniden 19 Mayıs ruhuyla karşı durma günüdür.

Şunu bilmeliyiz ki hiçbir zaman yeniden bir Atatürk gelmeyecek ve olmayacaktır. Ama biz gençler yeniden, hepimiz birer Atatürk olup yeniden Samsun'a çıkmasını iyi biliriz.

Hiçbir kimsenin gücü mazimizle, şanlı tarihimizle Atatürk'le ve kurtuluş savaşıyla bağımızı koparmaya yetmez ve yetmeyecektir.

19 Mayıs; Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temel atma günüdür.

Bu büyük milletin şerefli gençliği, tüm saldırılara karşı,
Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır.

Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.
Buradan; yanlış hesap yapanlara, temel değerlerimizle oynayanlara, din ve vicdan tüccarlığı yapanlara, sahte demokratlara, gençliğe kin ve nefret aşılayanlara sesleniyorum; gücünüz bu inançlı gençliğin elinden ortak mazimizi, birlik ve beraberliğimizi alamayacaktır.
Sözlerime 19 Mayıs Marşı'ndan bir dörtlükle son veriyorum.
Bu şerefli milletin şanlı çocuklarıyız.
Kalplerimiz, nabzımız, vatan diyerek atar.
Ayrılmadan yürürüz, aynı yolda erkek, kız.
Ruhumuzda ateş var, göğsümüzde iman var…
Bu duygu ve düşüncelerle Milli Kurtuluş hareketinin şanlı lideri, Cumhuriyetin Kurucucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize, Yüce Rabbim'den rahmet diliyor, minnet ve saygıyla anıyorum.
Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımızı sunuyorum.” 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı